Ja het was weer herfstvakantie en dan is het tijd voor het jongeren filmkamp dat dit jaar  gelukkig weer georganiseerd mocht worden in de  manege “het Hoefijzer” van Zwiggelte. Een heerlijke locatie, niet hypermodern maar met zulke aardige eigenaren, die steeds met ons meedenken en oplossingen hebben voor ons, ook bij slecht weer en dat is veel belangrijker. Wij zijn daar helemaal alleen en dat geeft een enorme vrijheid.

Dinsdags 19 oktober kwamen de jongeren al vroeg binnenlopen. Niet alleen met hun slaapzakken en goed gevulde tassen maar ook met allerlei attributen zoals een bijl met een steel van bijna een meter.

Ze kwamen weer overal vandaan zoals Gouda, Zwartemeer, Hoogezand, Groningen, Hoogeveen en ook natuurlijk uit Beilen en Westerbork.

Welmoed Riemersma en Stefan Westerveld waren samen gekomen om het kamp officieel te openen en na een leuk introgesprekje openden zij, met een ferme klap, met de filmklapper ons 6de filmkamp en kon het programma losgaan.

Tijdens de clubavonden hadden ze al goede voorbereidingen gemaakt, dus daarom konden ze nu sneller starten met de opnames.

Er gingen gelijk 3 groepen aan de slag. De jongste filmers hadden serieuze onderwerpen uitgezocht als anorexia en ongewenste zwangerschap. Evert Hasselaar en Carlijn Beugel zorgden daar voor de begeleiding.

De tweede groep ging met Juul Rikkers en Robin Root verder met de opbouw van hun verhaal en de oudste deelnemers hadden een verhaal rond een weerwolf. Zij kregen van diverse mensen begeleiding maar dat hadden ze bijna niet nodig. Ze wisten precies wat ze wilden en het draaiboek werd puntsgewijs afgewerkt,  hoewel de regen ons geregeld  dwars zat. Maar iedere droge minuut werd dan ook volop benut.

Diverse ouders werden ingeschakeld omdat ze geregeld toch even een andere locatie nodig hadden en dan is het fijn dat er altijd weer mensen zijn die even willen rijden of hun huis beschikbaar stellen.

s' Avonds ging het feestje vaak nog even door tot in de kleine uurtjes en dan was het ‘s morgens best moeilijk om weer op te starten, maar na het ontbijt en een kop koffie werd er toch weer hard gewerkt.

Zelf kon ik  dit jaar alles (behalve de lange avonden hoor) gadeslaan omdat ik dit keer voor de catering zorgde.
Tijdens het koken van de maaltijden kreeg ik dan weer hulp van Carlijn en zo een kijkje achter de schermen.

Evert Hasselaar en Floris gaven een leuke en leerzame workshop en Juul was constant bezig om goede adviezen te geven. Noèmi hielp mee met spelregie waar nodig was.

Op vrijdag waren de films al aardig gevorderd, maar ze wilden nog de puntjes op de i zetten dus wordt er thuis verder gemonteerd.
Het was als altijd weer moeilijk om afscheid te nemen van elkaar, er vloeiden zelfs tranen, ze wilden niet naar huis, maar ja aan alles komt een eind.

Op verzoek van de jongeren zullen we proberen om volgend jaar een kamp van 5 dagen te organiseren dus houd je herfstvakantie vrij en zet hem vast in je agenda. Iedereen is welkom!.

Bianca van Gelderen